• foto Aminatta Forna
  • omslag De paradox van geluk
  • De paradox van geluk

    Aminatta Forna

    Nieuw Amsterdam. Vertaald uit het Engels door Aleid van Eekelen-Benders en Mariella Duindam

Waterloo Bridge, Londen. Een toevallige ontmoeting tussen twee vreemden, Atilla, een Ghanese traumapsychiater en Jean, een Amerikaanse die stadsvossen bestudeert. Wanneer Atilla’s neefje vermist blijkt mobiliseert Jean haar netwerk van vrijwilligers die vossen voor haar tellen; samen gaan ze op zoek. Gaandeweg ontvouwt zich tussen Atilla en Jean een bijzondere vriendschap.
De paradox van geluk is een aangrijpende roman over instinct, veerkracht en de complexiteit van menselijke relaties. Forna toont ons op geraffineerde wijze de verborgen kanten van een multiculturele metropool, hoe we met elkaar samenleven en de ware aard van geluk.

Aminatta Forna is de auteur van o.a. Fantoomliefde en Het huis met de schaduw. Haar werk is bekroond met literaire prijzen als the Commonwealth Writers’ Prize en the Yale University Prize en haalde shortlists van o.a the Orange Prize, the Samuel Johnson Prize en de IMPAC. Forna was jurylid voor o.a. de International Man Booker en werkt nu als professor aan de Bath Spa Universiteit.

(longlist 2019)