• foto Kamila Shamsie
  • omslag Huis in brand
  • Huis in brand

    Kamila Shamsie

    Signatuur. Vertaald uit het Engels door Anne Jongeling

De eens zo innige band tussen Isma en de jongere tweeling Aneeka en Parvaiz wordt zwaar op de proef gesteld als Parvaiz besluit in de voetsporen van hun overleden jihadi-vader te treden en verdwijnt. Dan komt Eamonn, zoon van een machtig politicus, in het leven van de zussen. is Eamonn Aneeka’s ware liefde? Of het middel tot Parvaiz’ bevrijding? Plots is het lot van beide families onlosmakelijk met elkaar verbonden en blijkt hoe verwoestend liefde en loyaliteit kunnen zijn.

Kamila Shamsie geeft met dit spannende en hartverscheurende verhaal een uiterst genuanceerde inkijk in de complexiteit van burgerschap, liefde, familie en verschillende culturen in Europa.

Kamila Shamsie (1973) is in Pakistan geboren en opgegroeid. Ze heeft Creative Writing gestudeerd in New York en Massachusetts. Haar werk is veelvuldig bekroond en vertaald in 22 talen. Ze is door Granta geselecteerd als een van de beste jonge Britse auteurs. Momenteel woont Shamsie afwisselend in Londen en Pakistan en schrijft ze voor the Guardian.

(longlist 2019)