• foto Sally Rooney
  • omslag Gesprekken met vrienden
  • Gesprekken met vrienden

    Sally Rooney

    Ambo|Anthos. Vertaald uit het Engels door Gerda Baardman

Gesprekken met vrienden van Sally Rooney is een moderne roman over de liefde en vriendschap in de 21ste eeuw. Rooney schrijft in een heldere stijl en met onderkoelde humor. Gesprekken met vrienden is Rooneys debuutroman, die door The Guardian als een van de belangrijkste debuten van 2017 is uitgeroepen.

Frances is 21 jaar oud, koel en observerend. Ze studeert en doet samen met haar beste vriendin Bobbi aan poetryslams in Dublin, waar ze gespot worden door journalist Melissa. Frances raakt tegen wil en dank onder de indruk van haar en haar echtgenoot Nick, die nooit echt is doorgebroken als acteur. Wat aan het begin een onschuldige flirt lijkt, groeit al snel uit tot een vreemd soort intimiteit. Frances probeert haar leven geordend te houden, maar haar relaties ontsnappen steeds meer aan haar greep. Dan probeert ze iets radicaals: van moment tot moment leven.

Sally Rooney (1991) is het grote talent uit de hedendaagse Ierse literatuur. Ze wordt vergeleken met Bret Easton Ellis, J.D. Salinger en Sylvia Plath.

Een schrijver om in de gaten te houden. - The Sunday Times

Een verbluffend debuut. - The Bookseller

Uitstekend gezelschap in bed. Gesprekken met vrienden is één van de helderste debuten van het jaar. - Frederick Vandromme in Humo

(longlist 2018)