• foto Geir Gulliksen
  • omslag Het verhaal van een huwelijk
  • Het verhaal van een huwelijk

    Geir Gulliksen

    Ambo | Anthos. Vertaald uit het Noors door Geri de Boer

Het verhaal van een huwelijk is een rauwe, zinnelijke en bijna voyeuristische roman over het verbond tussen twee mensen die op zoek zijn naar geluk en van wie er één tot de pijnlijke conclusie komt dat dit elders te vinden is.

Hoe het kon dat zijn vrouw verliefd werd op een ander na twintig jaar gelukkig getrouwd te zijn? In een poging om te begrijpen wat er met zijn gezin is gebeurd, doet de verteller Jon verslag van het pijnlijke verval van zijn huwelijk. Hij probeert hun relatie vanuit haar perspectief te bekijken, ook al beseft hij dat dit onmogelijk is. Hoe kun je ooit een andere persoon helemaal kennen? Wat is liefde eigenlijk? Is het wel mogelijk om slechts één grote liefde te hebben en te behouden?

Geir Gulliksen (1963) is een Noorse schrijver en redacteur, die in 1986 debuteerde met een jeugdroman. Het verhaal van een huwelijk is zijn eerste roman voor volwassenen die in vertaling verschijnt en is een groot succes in Scandinavië. De roman werd voor meerdere prijzen genomineerd: Noorse Raad Literatuurprijs, Noorse Kritiekprijs, P2-Romanprijs en Ungdommens Kritiekprijs.

(longlist 2019)