• foto Carys Davies
  • omslag West
  • West

    Carys Davies

    J.M. Meulenhoff. Vertaald uit het Engels door Nicolette Hoekmeijer

Als weduwnaar en muilezelhouder Cy Bellman in de krant leest dat er gigantische, eeuwenoude botten zijn ontdekt in het modderige Kentucky, verlaat hij zijn kleine boerderij in Pennsylvania om met eigen ogen te zien of het waar is: dat er nog steeds reusachtige monsters leven en rondstruinen in de wildernis achter de Mississippi. Hij belooft zijn enige dochter, Bess, dat hij zal schrijven en binnen twee jaar terug zal keren, laat haar achter bij zijn nukkige zus en trekt naar het westen.

Met alleen een oude schuur vol miserabele dieren en haar gouden ring van haar overleden moeder vult Bess, onbeschermd en langzamerhand veranderend van meisje naar vrouw, eenzame dagen met het volgen van haar vaders route op kaarten in de bibliotheek en wachtend op zijn brieven. Ondertussen dwaalt Bellman steeds verder weg van huis door onherbergzame en vreemde landschappen, op een roekeloze zoektocht naar het onbekende.
Carys Davies is de auteur van de verhalenbundels Some New Ambush en The Redemption of Galen Pike, waarvoor ze vele prijzen en nominaties heeft mogen ontvangen. West is haar debuutroman. Davies is geboren in Wales en woont tegenwoordig in Edinburgh.

Lees bij uitgeverij Meulenhoff een fragment uit deze roman.

 

(longlist 2021)