• foto Caleb Azumah Nelson
  • omslag Open water
  • Open water

    Caleb Azumah Nelson

    Querido. Vertaald uit het Engels door Adiƫlle Westercappel

Twee jonge mensen ontmoeten elkaar in een pub in Zuidoost-Londen. Allebei zijn ze zwart, allebei hebben ze beurzen gewonnen voor privéscholen waar ze zich niet thuis voelden, allebei proberen ze hun stempel te drukken op een stad die hen zowel viert als afwijst, hij als fotograaf, zij als danseres. Aarzelend en teder worden ze verliefd op elkaar. Maar ook mensen die voor elkaar voorbestemd lijken kunnen elkaar kwijtraken door angst en geweld.

Open water is een schrijnend liefdesverhaal en een indrukwekkende blik op ras en mannelijkheid. Wat betekent het om mens te zijn in een wereld die jou alleen als een zwart lichaam ziet? Om kwetsbaar te zijn als je alleen wordt gerespecteerd om je kracht. Om veiligheid te vinden in de liefde, alleen om die kwijt te raken?

 

Caleb Azumah Nelson (1993) is een Brits-Ghanese schrijver en fotograaf. Hij stond op de shortlist van de prestigieuze BBC National Short Story Award 2020 en de Palm* Photo Prize en won de People’s Choice-prijs. Open water is zijn veelgeprezen debuut, dat wereldwijd verschijnt.

(longlist 2022)