Bezoek Jenny Erpenbeck aan Nederland

Uitreiking
In het eerste weekend van september komt Jenny Erpenbeck naar Nederland om de Europese Literatuurprijs in ontvangst te nemen. Zij en vertaalster Elly Schippers ontvangen de prijs voor de Nederlandse vertaling Een handvol sneeuw (Van Gennep).

De uitreiking van de Europese Literatuurprijs is op zaterdag 5 september tijdens Manuscripta op het Stadsfestival Zwolle.  De uitreiking vindt plaats in de Dommerholtzaal in theater Odeon in Zwolle van 12:30- 13:30. De toegang is gratis, u bent van harte uitgenodigd, na afloop zal Jenny Erpenbeck signeren.

De uitreiking wordt gepresenteerd door Peter Bergsma (vertaler en directeur van het vertalershuis in Amsterdam). Juryvoorzitter Margot Dijkgraaf zal het juryrapport voordragen en de prijs uitreiken. Jenny Erpenbeck en Elly Schippers worden geïnterviewd door Andrea Kluitmann ( vertaalster en organisator van de Vertalersgeluk tournee).

Athenaeum boekhandel
Op zondag 6 september om 14:00 uur is winnares van de Europese Literatuurprijs Jenny Erpenbeck, samen met haar eveneens bekroonde vertaalster Elly Schippers te gast bij de Athenaeum Boekhandel op het Amsterdamse Spui. Voordat Jenny Erpenbeck in de loop van die middag weer terugreist naar haar woonplaats Berlijn, zal zij haar boeken signeren.

Aanbod voor leesclubs & leeskringen
We bieden leesclubs en leeskringen in Nederland graag de mogelijkheid om dit najaar met Elly Schippers in gesprek te gaan over Een handvol sneeuw, het vertalersvak en het contact met de auteur.

Door een vertaler uit te nodigen krijgt u de kans om op een andere manier over het boek te spreken. Bijvoorbeeld over de dilemma’s waarvoor de vertaler bij het vertalen van deze roman kwam te staan en de keuzes die ze heeft gemaakt. Elly Schippers is een goede verteller die graag met lezers in gesprek gaat over de roman, het vertalersvak én het contact met de auteur. Elly Schippers vertaalt al het werk van Jenny Erpenbeck; ook vertaalde ze onder meer werk van Charles Lewinsky, Edgar Hilsenrath en Arthur Schnitzler. Om de mogelijkheid van een leesclubmiddag of -avond met Elly Schippers ook voor kleinere leesclubs (maximaal 15 personen) onder handbereik te brengen, geldt dit najaar het sterk gereduceerde tarief van 100 euro.

Wilt u Elly Schippers dit najaar uitnodigen bij uw leesclub om te spreken over Een handvol sneeuw? Jasper van Merwijk en Johan Wegeling van Stichting Schrijvers School Samenleving helpen u graag verder. Mail uw verzoek naar volwassenen@sss.nl en vermeld hierbij uiteraard ook uw naam, adres, telefoonnummer, en de grootte van de leesclub.

NB. Het aanbod geldt voor leesclubavonden die najaar 2015 plaatsvinden en zolang het budget strekt. Daarna geldt het reguliere tarief van 265 euro per boeking.

Ook interessant: