Nodig een genomineerde vertaler uit

Vertalers zijn misschien wel de aandachtigste lezers van een roman – elk woord is door hun handen gegaan. En wat ligt er dan meer voor de hand om als leesclub met de vertaler van de gelezen roman in gesprek te gaan? Het Nederlands Letterenfonds en Stichting Schrijvers School Samenleving doen leesclubs daarom een uniek aanbod: voor het sterk gereduceerde tarief van 100 euro plus reiskosten kunnen zij één van de voor de Europese Literatuurprijs 2016 genomineerde vertalers uitnodigen.

Bent u lid van een leesclub?

En is uw leesclub geïnteresseerd in een van de vertaalde romans? op de longlist? Dan kunt u contact opnemen met Stichting Schrijvers School Samenleving. Mail uw verzoek naar volwassenen@sss.nl en vermeld hierbij uw naam, adres, telefoonnummer, de grootte van de leesclub en uw voorkeur(en) voor roman/vertaler.

Het sterk gereduceerde tarief van 100 euro plus reiskosten geldt voor leesclubbijeenkomsten die in 2016 plaatsvinden en zolang het budget strekt. Ook dient de leesclub uit minimaal 8 personen te bestaan.

Uiteraard kunnen boekhandels en bibliotheken ook van dit aanbod gebruik maken, voor hen geldt het reguliere tarief van Stichting Schrijvers School Samenleving.

De website van de Boekensalon biedt discussietips bij romans op de longlist van de Europese Literatuurprijs 2016.