De uitreiking!

Op zondag 7 september  zal op Manuscripta op het Utrechts Uitfeest voor de vierde keer de Europese Literatuurprijs worden uitgereikt. Dit jaar is de uitreiking de afsluiting van Manuscripta. De uitreiking zal plaatsvinden in de balzaal van de Winkel van Sinkel, van 16:45 tot 17:45, de toegang is gratis.

Dit jaar gaat de prijs naar De preek over de val van Rome van de Franse auteur Jérôme Ferrari en zijn vertalers Jan Pieter van der Sterre en Reintje Ghoos. Zij zullen de prijs in ontvangst nemen uit handen van jurylid Christiaan Weijts. De prijswinnaars worden geïnterviewd door Margot Dijkgraaf. Daphne Bunskoek presenteert.

De preek over de val van Rome werd door de jury geselecteerd uit de shortlist van vijf titels, met boeken uit alle windstreken van Europa. De jury bestaat uit: Alexander Rinnooy Kan, voorzitter; hoogleraar economie en bedrijfskunde aan de UvA en fervent lezer, Christiaan Weijts, schrijver en literair criticus, Eric Metz, docent vertaalwetenschap aan de UvA, Joost Baars, boekhandel van Rossum (Amsterdam) en Karien Hilbers, Eerste Bergensche boekhandel (Bergen)

  • Uitreiking: Europese literatuurprijs 2014 op zondag 7 september
  • Locatie: Balzaal in de Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, Utrecht
  • Aanvang: 16:45

Zie www.manuscripta.nl voor meer informatie over het programma.